Äkta Hamam-handduk direkt från Turkiet

Hamam-handduk är en särskild typ av handduk som härstammar från Turkiet och dess kultur. Handduken används vid den speciella och populära badritualen Hamam (turkiskt bad) därifrån den också har fått sitt namn. Denna badritual är en form av ångbastu och den utförs i en byggnad med kuperat tak där ljudet ekar uppåt och har golv och väggar som avstrålar värme och på så sätt värmer upp hela badet. Ångan i denna form av ångbastu skapas naturligt när det ständigt rinnande vattnet träffar det uppvärmda golvet. Denna badritual var också en typ av reningsritual och därför återfanns Hamam-baden ofta i direkt anslutning till moskéerna för att man skulle kunna rena sig innan man gick in i moskén. Numera är denna badritual populär världen över och går att återfinna på de flesta spaanläggningar som har ett lite större utbud.

Nu har denna fantastiska Hamam-handduk även letat sig utanför Turkiets gränser och tagit resten av världen med storm. Här i Sverige har den setts på de flesta badstränder under sommaren och den har även florerat i sociala medier där stora influenser har visat upp ett turkiskt badlakan. Tack vare sin höga kvalitét och dess tilltalande design med fina färger och mönster har handduken blivit omåttligt populär. Detta turkiska badlakan är vävt i 100% eko tex-bomull varför kvalitéten är hög.

Hos oss här på Hamamco finner du ett brett och noga utvalt utbud av äkta Hamam-handdukar. Vi importerar våra handdukar direkt från lokala tillverkare i Turkiet, detta för att säkerställa att dess äkthet och kvalitet lever upp till våra förväntningar. Vi har flertalet olika modeller av handdukarna där varje modell är unik med sin egen design som innefattar både mönster och färgkombinationer.

Gillar du färg så har vi modellen Amorgos där färgerna är starka och utgör den största ytan av handduken med inslag av tunna linjer i vitt. Tycker du inte om starka färger men ändå vill ha färg så erbjuder vi modellen Antibes som har härliga pastellfärger som varvas med vita breda linjer. Maine är vår lekfulla modell där handduken har kombination av två färger som bryter av mot varandra och även har vita linjer. Denna modell har både tunna och bredare linjer och väcker nyfikenhet när man tittar på den. Även modellen Sirolo kombinerar färger på ett lekfullt och spännande sätt. Gillar man mönster hellre än färg så är modellen Aztec något för dig. På denna handduk är färgerna diskreta men mönstret desto mer intressant.

Som ni märker så har vi verkligen en handduk för alla, du hittar garanterat någon som just du gillar! Då vi dessutom alltid ser till att ha ett lager hemma av varje badlakan möjliggör detta snabba leveranser som så klart är uppskattat av våra kunder.